This is Sold!#1

This is Sold!

Bart Bierman kocht werk van:
Toon Berghahn.
‘Laterna Mechanica’ (2015)

“Dit is mijn eerste figuratieve schilderij.”

Dit werk heeft een speciale betekenis voor mij. Ten eerste omdat het m’n eerste figuratieve schilderij is. Ik vind het materiaalgebruik, met dikke klodders verf en latjes op een zwaar paneel echt geweldig. Verder spreken de sfeer en de voorstelling, waarbij je naar binnen kijkt bij een kunstverzameling, mij erg aan. Maar misschien het belangrijkst; sinds mijn kinderjaren vind ik het Barcelona paviljoen van Mies van der Rohe een van de mooiste en meest bijzondere gebouwen die ik ken. Transparant, maar toch met een buitenmuur eromheen. Hypermodern en toch tijdloos. Het kunsthuis op het schilderij doen me daar heel erg aan denken.

Ik kwam al bij This Art Fair toen het nog Art in Redlight heette en kom dit jaar absoluut weer. De eerste keer was 5 jaar geleden. Er stonden bevriende galeriehouders en ik vond de beurs meteen bijzonder. Leuk dat er een beurs is waar naast galeries ook de kunstenaars zelf hun werk verkopen.

Als ik naar kunstbeurzen ga doe ik dat nooit echt met het doel om iets te kopen, hoewel kunstverzamelen wel een beetje een verslaving is geworden. Ik heb wel altijd bepaalde stijlen in mijn achterhoofd waar ik op dat moment iets van zou willen hebben. Toen ik naar This Art Fair ging was dat figuratieve kunst, bij voorkeur op een paneel geschilderd. Ik was op zoek naar een hedendaagse versie van een Middeleeuws schilderij zeg maar. In dit werk van Toon Berghahn kwam dat allemaal samen en ik heb voor € 2.000,- gekocht. Ik heb een hele lange muur vol kunstwerken en daar hangt het werk op wisselende plekken. De muur zit dus ook vol gaten.