This is Sold!#10

This is Sold!

Nico van Breemen kocht werk van:
Meinbert Gozewijn van Soest
“Darwin”

“Van het ene portret kwam het andere.”

Vorig jaar op de beurs maakte Meinbert Gozewijn van Soest snelportretten. Mijn dochter Barbara wilde dat ik mij door hem liet portretteren. Terwijl ik daar stil op een stoeltje zat en Meinbert druk bezig was, kon ik een kwartiertje rustig naar het werk in zijn stand kijken. Daar viel mijn oog op dit prachtige portretje van Charles Darwin. Dat wilde ik hebben. En zo kwam van het ene portret ook het andere.

Charles Darwin was een groot bioloog en geoloog. Weinig wetenschappelijke inzichten hebben de kijk van de mensheid op diens (bescheiden) plaats op aarde zo diepgaand beïnvloed als zijn revolutionaire evolutieleer. Deze is keer op keer door alle latere wetenschappelijk ontwikkelingen bevestigd, maar helaas bleek de mens niet de kroon op de schepping.

Meinbert heeft Darwin prachtig weergegeven. Wij hebben zelf een galerie, Galerie Wit, en
hebben meer kunst dan wij kunnen ophangen, maar dit werk (€ 500,-) van deze getalenteerde tekenaar hangt op een ereplaats in ons huis. Tenminste, als er op dat moment geen werk hangt uit een lopende expositie. Wij stonden in 2014 zelf als galerie op de beurs en komen dit jaar zeker weer kijken.