This is Sold#15 – edition 2015/03

This is Sold!

Christa Luiken kocht werk van:
Kylli Sparre
‘When impossible ends’

“Misschien ben ik wel speciaal voor haar teruggekomen.”

Vorig jaar was ik ook op – toen nog – Art in Redlight en daar had ik het werk van Kylli Sparre voor het eerst gezien. Ik vond het meteen erg mooi en het bleef maar in mijn hoofd hangen. Toen ik dit jaar door een goede vriend werd uitgenodigd, ben ik eigenlijk meteen weer op zoek gegaan naar Kylli bij Qlick Editions. Dit werk kende ik nog niet, maar ik was wel meteen verkocht.

Ik vind dit werk heel mysterieus, elegant en poëtisch. Dat komt eigenlijk in al haar foto’s terug. Wat ik ook bijzonder vind, is dat Kylli Sparre eerder een carrière als professioneel balletdanseres had. En die ervaring neemt zij mee in haar fotografie. Zij is zelf het model in de foto en zij maakt samen met de natuur een prachtige choreografie. Heel sierlijk en ook een beetje surrealistisch.

Wij zijn net verhuisd en Kylli krijgt een mooie plek in onze woonkamer. Zoals ik al zei bleef ze maar in mijn hoofd hangen en dit was het moment om daar, een jaar later, wat mee te doen. Het is mijn eerste kunstaankoop en ik ben er heel blij mee. Misschien ben ik wel speciaal voor haar teruggekomen naar This Art Fair.