This is Sold!#16 – edition 2015/04

This is Sold!

Emma Ruimschotel & Pete Quinn kochten werk van:
Sander Dekker
‘Employee of the Month & Sharky’


“Met een Kunstkoopregeling is het net
een telefoonabonnement wat je afbetaald.”

Het was echt liefde op eerste gezicht. Ik (Emma) was meteen verkocht van ‘Sharky’. Het werk is zo grappig en ik bedacht er al meteen verhalen bij. Pete heeft meer met fotografie en vond ‘Employee’ erg leuk. Ook mijn oog viel daar bijna gelijk op. Wij waren dus eerst voor de ‘Employee’ gegaan, maar toen we naar huis gingen hadden we spijt dat we ‘Sharky’ niet ook hadden gekocht. Na een nachtje er over slapen hebben we alsnog besloten om ‘Sharky’ erbij te nemen.
Van beide werken van Sander Dekker vinden wij het zo leuk dat je er steeds een ander verhaal bij kan bedenken. In de ‘Employee’ gebeurt zoveel dat je je afvraagt wat er hier allemaal aan de hand is. Ik kom uit een familie die al jaren kunst koopt. Mijn peetvader is ook een kunstenaar en van hem hebben wij een kunstwerk boven het bed hangen. Dankzij de vele kunstkopen van mijn ouders hebben wij veel kunst in ons huis hangen, maar er nog niet voor hoeven te betalen. Dit wordt dus wel de eerste kunstwerken die wij helemaal zelf kopen. De werken zijn bij Bright Side Gallery met de kunstkoopregeling gekocht en dan is het net een telefoonabonnement wat je afbetaald.
Wij hebben net een nieuw huis gekocht en zien al helemaal voor ons waar de foto komt te hangen, namelijk boven aan de trap. Voor ‘Sharky’ willen we speciaal een inhammetje maken in de muur bij de badkamer.