This is Sold!#2

This is Sold!

Itie Langeland en Hans Heerema kochten werk van:
Frans van Tartwijk.
‘Goudvink’

“Het kapsel geeft de politieke lading.”

We kwamen via Hester Oerlemans op This Art Fair terecht daar zagen wij ‘Goudvink’ van Frans van Tartwijk. Eigenlijk was het liefde op het tweede gezicht, want het werk was ons tijdens een eerdere tentoonstelling al opgevallen. Nu we het weer zagen wilden wij het allebei graag hebben en hebben wij het voor € 500,- aangeschaft.

We kopen vaker kunstwerken, alleen werken waar we allebei voor vallen. Een aantal werken hebben we rechtstreeks uit ateliers van bevriende kunstenaars gekocht of gekregen. Andere werken komen via een galerie of een veiling.

‘Goudvink’ is een mooi geschilderde hommage aan het prachtige schilderij “Het Puttertje” van Carel Fabritius uit 1654 en is tegelijkertijd ook erg van nu omdat de vogel het kapsel van Wilders heeft. Dat klinkt als een grap, maar het klopt gewoon helemaal, het geheel is heel geloofwaardig en heeft met het kapsel ook een politieke lading gekregen.

We hebben één wand in huis die we helemaal willen vullen met kleinere kunstwerken. Daar hangt het nu tussen werken van o.a. Thomas Elshuis, Lenneke van der Goot, Paul Nassenstein, Petra van der Steen, Itamar Gilboa en eigen werk van Itie.

Dit jaar staat This Art Fair weer op de agenda, wij kennen een aantal van de kunstenaars die meedoen en zijn weer heel benieuwd naar het totale aanbod.