This is Sold!#5

This is Sold!

Mette Samkalden kocht werk van:
Naoki Fukushima.
‘Hope is Always a Good Thing’

“Een beetje zwartgallig, maar ook raak en humoristisch.”

Het werk hang vlakbij mijn voordeur. Als ik het huis uitga – en dat gebeurt dagelijks voor mijn werk voor This Art Fair – loop ik er langs. Hoewel ik het meestal niet zie, moet ik, als het werk me wel opvalt altijd even glimlachen.

Het is van Naoki Fukushima, een van de deelnemende kunstenaars van twee eerdere edities.
Deze Japanse kunstenaar woont en werkt en Basel. Ik heb hem daar leren kennen en ben altijd onder de indruk van zijn werk. Een beetje zwartgallig, maar ook zo raak en humoristisch. Hij schildert prachtig en maakt fantastische installaties.

Meestal zeggen mensen bij tegenslagen en rampspoed dat het goed is om hoop te hebben. Volgens Naoki zit er in deze uitspraak een soort verborgen boodschap. ‘Het is hopeloos, maar goed dat je de moed erin houdt’. De kraan en draaiknop die het nooit zullen doen verbeelden die ironie. Altijd goed voor een glimlach.