Train Your Brain

Twee weken voor This Art Fair, rijdt een mobiele kunsttentoonstelling in de laadruimte van een vrachtwagen door de zeven stadsdelen van Amsterdam. This Mobile Art Gym is een letterlijke warming up voor de kunstbeurs. In deze culturele sportschool met werk van deelnemers van This Art Fair wordt het creatieve brein getraind door kunst te bekijken en te maken.

 

Het project in de aanloop naar de kunstbeurs laat zien dat kunst helemaal niet elitair, moeilijk of ontoegankelijk hoeft te zijn. Dat je niet per se naar een galerie of een museum hoeft om naar kunst te bekijken en te kopen, maar dat kunst net zo goed te zien kan zijn in een truck op een plein in Nieuw West of middenin een park in Zuid.

 

This Mobile Art Gym is meer dan een rijdende tentoonstelling alleen. Kunstenaars Pip Passchier en Maarten Bel dagen bezoekers van alle leeftijden uit om hun rechterhersenhelft te trainen. Zij werken ook een gratis educatieprogramma uit waar kinderen van 6 t/m 12 jaar hun creativiteit kunnen ontwikkelen.

 

Deelnemend kunstenaars

Akmar, Alina Ozerova, Carmen Schabracq, Caro de Jonge, Dominique Gebbink, Guda Koster, Jakob van Klinken, Jan Theun van Rees, Jospeh Hughes, Julia Kaiser, Julia Kiryanova, Lenneke van der Groot, Maarten Bel, Munir de Vries, Pip Passchier, Stijn Elshuis, Suzanna van Oers

 

Locaties

Vr 6/8: Stadsdeel Noord, NDSM
Za 7/8: Stadsdeel Zuid, Olympisch Stadionplein
Zo 8/8: Stadsdeel West, ten Kateplein
Ma 9/8: Stadsdeel Oost, Javaplein
Di 10/8: Stadsdeel Zuidoost, Anton de Komplein
Wo 11/8: Nieuw West, Lambertus Zijlplein
Do 12/8: Stadsdeel West, v. Beuningenplein
Vr 13/8: Stadsdeel West, Balboaplein
Za 14/8: Stadsdeel West, Robert Scottplein
Zo 15/8: Stadsdeel Centrum, Amstelveld

 

This Mobile Art Gym is mogelijk gemaakt door