This is Sold! #01

Nick Majoor kocht werk van:
Marijn Bax
‘Counterpart 1 & 2’ – #1 > Thinking of things in their absence


“Mijn eerste kunstaankoop ooit!”

Ik was op de vorige editie niet echt op zoek naar een kunstwerk, ik liep de stands rustig af en was vooral geïntrigeerd door de stands in de nisjes van de Beurs van Berlage. Ik merkte dat twee kleine kunstwerken me heel erg aanspraken. Ik bleef er maar naar kijken, dat is voor mij persoonlijk altijd een goed teken dat ik het werk mooi vind. De twee werken die ik heb gekocht waren ook los te koop, maar ik vond ze direct samen passen. Grappig genoeg zei de kunstenares dat zij ze ook het liefst samen wilde verkopen.

Ik heb de afgelopen jaren veel gereisd. De twee werken zijn redelijk donker van kleur en krijgen daardoor een soort mystiek gevoel. Op het ene werk is de armleuning van een stoel te zien, een thuissituatie. Het andere werk is wat onduidelijker, de vloeiende lijn omhoog is de rug van iemand die op de rand van zijn bed zit. Voor mij een link naar de vele trips die ik gemaakt heb. De titel refereert hier ook aan: Thinking of things in their absence.De twee werken samen kostten € 580,-. Mijn eerste kunstaankoop ooit! Het was ook een hele fijne ervaring om direct van de kunstenares te kopen. Dit jaar kom ik zeker weer naar This Art Fair.