This is Sold! #2

This is Sold!

Sybila Baumann kocht werk van:
Airco Caravan.
“Art of What, fetuse”.

“Kunst mag confronteren.”

Zelf vind ik dat kunst mag confronteren en emoties moet losmaken. Hoe meer hoe beter!
Daarom was ik vorig jaar meteen gegrepen door het prikkelende en uitdagende werk in de stand van Airco Caravan.

Het werk stelt een foetus van 12 weken voor. Het is een verzet tegen landen, ideeën en geloven die tegen abortus zijn. Op verschillende manieren heeft Airco Caravan kunstwerken gemaakt met deze foetussen, waaronder een kleed met 1000 foetussen. Het werk spreekt mij aan, omdat het speels oogt terwijl het ook een hele serieuze boodschap heeft.

De prijs was heel vriendelijk, net als de kunstenaar. Voor één foetus heb ik €15,- betaald. Een groot deel van dit bedrag gaat naar een pro-abortus organisatie, dat maakt het werk voor mij helemaal bijzonder.

Thuis heb ik de twee werken ingelijst en ze hangen allebei in mijn woonkamer tussen andere kunstwerken. Hier heb ik even over getwijfeld, omdat de werkjes veel losmaakten bij sommige van mijn vriendinnen. Maar ja, ze hangen er wel!