This is Sold! #4

This is Sold!

Jeanette Gerritsma kocht werk van:
Meinbert Gozewijn van Soest
“Pa in z’n kist.”

“Onmiskenbaar een Van Soest.”

Meinbert is een geweldige tekenaar. De lijnen die hij zet zijn ontroerend mooi in hun verlorenheid, kwetsbaarheid en bestendigheid. Heel eigen. Ik ben nooit echt op zoek naar een kunstwerk, ik sta wel altijd open om een werk ‘te vinden.’ Dat doe ik al vanaf mijn achttiende.

Zo ging het ook vorig jaar op de beurs. Toen ik dit werk tegenkwam bij Meinbert hadden wij elkaar meteen gevonden. Ik moet trouwens wel zeggen, dat toen ik de titel hoorde, ik wel even twijfelde of ik nou degene moest zijn die het werk mee naar huis zou nemen. Enfin, het bleek van wel. Ik heb er volgens mij net geen duizend euro voor betaald.

Het staat -vrij- in de boekenkast in de woonkamer en ik zie het vanaf mijn plek aan de grote tafel. Dit werk roept een aantal emoties en associaties op die mij heel dierbaar zijn. Wanneer ik naar de tekening kijk, zie ik er ook een Bacon doorheen, terwijl het onmiskenbaar een Van Soest blijft.